Hitta vårmodet i Klippan

Våren är förhoppningsvis på gång och i butikerna syns vårens modenyheter. Vårmodet 2020 bjuder på en hel del roliga trender.

– Vi ser tropiska mönster, shorts och 70-tals influenser som är vårens hetaste trender. Shortsen ser ut att bli vårens trendplagg nummer ett. De korta byxorna till jeans med raka ben och midi-kjolar, plisserade kjolar och klänningar är hett i vår. Till det passar oversize skjortor och kavajer. Matcha gärna sneakers till såväl klänningar som kostym eller jeans, säger Helena på Gunns Mode.

– Färger som gäller i vår är hela blåskalan neon, alla nyanser av gult, pastellrosa och eldigt rött. Mintgrön, jade och army är trendigt liksom vitt, natur och kamel-beige. Prickigt och småblommigt är helt rätt liksom detaljer som discokragen och tapetmönstrat, berättar Carina på Basthi.

Stilmässigt är det groovy, det politiskt aktiva, upproriska och discodansande 1970-talet som går igen. Herrmodet är inte styrt av trender på samma sätt som dammodet är, men det finns ändå vissa plagg som känns hetare än andra. Herrmodet präglas av 80- och 90-talets sportiga influenser. Gärna klassisk kostym eller skinnjacka gäller i vår.