Varmt välkommen till Söderåsens skyttecentrum

OS-silvermedaljören Marcus ansvarar för skyttebiografen

OS-silvermedaljören Marcus ansvarar för skyttebiografen

Hur många känner till att Söderåsens Shooting & Events är ett av Sveriges bästa ställen för att utbilda sig till jägare och möjligheten att lära sig skjuta finns här?

Skytten Marcus Svensson, som vann OS-silver 2016, är ansvarig för skyttebiografen i Vrams Gunnarstorp där jägare utbildas och tränar. Jaktskytteträning i en skjutbiograf innebär att man skjuter inomhus med skarp ammunition på filmsekvenser som spelas upp på en stor filmduk. Efter varje skott får du en markering på duken som talar om var ditt skott träffade.
– Genom träning i biografen får vi säkrare jakt och bättre jägare som agerar viltvårdare på sikt. Här ställs du här inför realistiska jaktsituationer och lär dig var dina gränser går för att kunna avge bra skott på riktig jakt, förklarar Marcus.

Marcus Svensson är förutom ansvarig för skyttebiografen även yrkesjägare på Wrams Gunnarstorps gods när han inte tävlar i VM, EM, SM eller OS.

Skyttebanan
Ett stenkast från de nybyggda lokalerna på Wrams Gunnarstorps gods ligger skjutbanan som drivs av en förening med paret Janne och Stina Olsson i spetsen. Här kan du träna sporting och trapskytte med Söderåsen som bakgrund.

Föreningen startade den 17 oktober 1941 av Hemvärnet och var på väg att läggas ned för ett antal år sedan. Ett gäng jägare ville annat och med familjen Olsson i spetsen och Sven Yngve Persson har fått liv i föreningen igen. Ideellt engagemang och familjär stämning har skapat en positiv atmosfär.
– Träning inför jakt är grunden för föreningen och skjutbanan idag. Jakt är stort kring Söder­åsen och målet är att ha en förening för lokalt folk med gemytlig stämning. Event ger uppmärksamhet och samarbetet med Gyttorp och tävlingen Jägarduvan är en av Sveriges största så det är kul att det kan arrangeras här, säger Janne.

Intresset bland jägare för träning och tävling är stort, Söderåsens Shooting & Events och Norra Vrams Skytteförening ser till att intresset går att utöva.