Hallå där Anders Friis

Friis Scaffolding är ett av Ljungbyheds snabbaste växande företag och drivs av Ljungbyhedsbon Anders Friis. Ingen kan missa ställningsföretaget på Storgatan som renoverat upp tomten och arbetstillfällen i byn.

Vem är Anders och Friis Scaffolding?
– Jag hade varit ställningsbyggare sedan 2012 som enskild firma och funderat i flera år på att starta ett eget företag. I december 2016 startade jag Friis Scaffolding och hade tänkt mig att göra småjobb, men det blev fort jättestort. Har fått investera i material och köra på. Nu står vi inför att bygga ut eller flytta för att få plats.

Varför Ljungbyhed?
*– Jag gillar svensk landsbygd och vill ha en levande landsbygd. Därför är det viktigt att stötta och hjälpa till, som när biografen i byn behöver hjälp eller fotbollsklubben behöver sponsor. Det betyder mycket för föreningen och deras eldsjälar utan att Friis Scaffolding går i graven. Vill vi ha en levande landsbygd måste vi hjälpa varandra med. Att vi kunnat anställa två ungdomar från bygden känns också bra. Theodor som är lärling är snart färdigutbildad och då hoppas jag att vi kan anställa en ny lärling från bygden som Theodor kan ta ansvar för. Vi vill vara ett lokalt företag som jobbar brett.

– Det är svårt att få tag i utbildade ställningsbyggare så vi satsar på lärlingar som vi kan lära upp och ge ett jobb. Vi är ett glatt gäng som har roligt på jobbet. Att vara ställningsbyggare är en livsstil där du har ansvar för många människors liv och säkerhet. Det är därför vi sätter säkerheten framför allt på Friis Scaffolding.