Friis når allt högre

Vi tar säkerheten på allvar och skapar trygga arbetsplatser, berättar Anders Friis.

Friis Scaffolding i Ljungbyhed monterar byggnadsställningar för villor, lägenhetshus, höga byggnader, scener samt väderskydd i hela Skåne.

Det är ett lokalt företag med 10 anställda. Arbetsplatserna är över hela Skåne men även lokalt i samarbete med exempelvis Er Byggare, BAB Bygg och Rehn Bygger. Förtroende och ansvar är viktiga ledord som Friis Scaffolding bygger sitt varumärke och företag kring.
– Det är viktigt att följa alla regler, många människors säkerhet är på vårt ansvar. Vi tar säkerheten på allvar och skapar trygga arbetsplatser. Prioriterar säkerhet och trygghet över allt annat. Vi håller vad vi lovar och nöjda kunder är ett vinnande koncept. Att vi levererar en färdig, säker arbetsplats i tid gör att företaget växer så det knakar, förklarar Anders Friis.

TEMO-vagnen underlättar materialhanteringen.

Ställningar
Som ställningsbyggare monterar du ställningar som byggarbetsplatsens olika yrkesgrupper behöver. Säkerhetstänkande och noggrannhet är mycket viktiga delar i jobbet eftersom det ofta handlar om arbete på höga höjder. Alla ställningsbyggare är fastkopplade med en krok i ett stag.

– Vi är ett litet företag än så länge med 18 000 kvm ställningar, men vi har en återinvestering på 80%. Svårigheten är att få tag i utbildade montörer, säger Anders.

En TEMO-vagn som hjälper ställnings­byggare och får dem att orka med ett tungt arbete på lång sikt provades av Friis Scaffolding. TEMO-vagnen underlättar tung materialhantering på plats. Hög service, väl utförda jobb och omtanke om personalen får Friis Scaffolding att växa.