Medvind för Klippans BTK

I Sågenhuset är det fullt av föreningsaktivteter och en förening som växer är Klippans bordtennis.

Efter inflyttningen har föreningen som firar 40-års jubileum i år kommit till ro och ser med tillförsikt på framtiden i sina nya fina lokaler.
– Det är inte bestämt datum för firandet av 40-års jubileum än, berättar Thomas Ållemark, ordförande i föreningen.

Klippans BTK är en förening både för motionärer och aktiva spelare. Varje höst bjuds skolungdomar in för att börja spela bord­tennis. Två av föreningens juniorer, Jakob Kotlar och Albin Persson, har kvalificerat sig till ungdoms-SM. Antalet spelare har ökat och Klippans BTK har serielag i division 3, 4 och 5. Det är medvind helt enkelt!
– Vi har även en företagsserie för 2-mannalag för ej licensierade spelare. Matcherna spelas på tisdagar och denna säsong var man 11 lag som spelade med Hans Åström som matchledare, säger Thomas.

Nya tag
Medlemmarna i Klippans BTK ser till att föreningen blivit livaktig och satsningar på att få fler ungdomar att spela bordtennis har gett frukt. Niklas Havsjö är tillträdande sportchef på ideell nivå och hans ambition är att få fler ungdomar att börja spela, utvecklas och bli bättre spelare. På sikt finns det förhoppningar att få till ett damlag med.
– En av våra bästa spelare i a-laget, Sebastian Karlsson, kommer att vara ungdomstränare och utveckla föreningens ungdomsspelare. Varje måndag och onsdag är ungdomar välkomna att prova på att spela bordtennis. Vi håller på april ut sen sätter vi igång i höst igen när skolorna startar, berättar Niklas Havsjö.