Förebilder i Vedby/Rönne

Småklubbar har det tufft idag på alla sätt därför är det roligt att det går bra för fotbollsklubben Vedby/Rönne i Klippan.

Laget med barn födda 2011 och 2012 är idag föreningens största lag med 37 aktiva barn, vilket är rekord för klubben i modern tid.  Under två år har antalet spelare växt kraftigt under Kalle, Stefan, Patrik och Bennys ledarskap. Tränarna möter och bekräftar varje barn på varje träning. Det är strukturerat med fasta rutiner och ordning och reda. Det kan handla om allt ifrån att lära sig stå på led med rätt avstånd för en övning eller att räcka upp handen och enbart prata när man faktiskt har något att säga. Det enda riktiga kravet som finns är att barnen ska vilja spela fotboll.

– Vi tar aldrig betalt innan vi vet att barnen faktiskt älskar att vara här. Avgifterna är låga, det ska vara billigt att spela fotboll. Om man inte gillar fotboll så finns det så många andra fina idrotter att prova på, menar Patrik.