Klippans kulturpris till Mats Pettersson

Klippans kultur och fritidsnämnd har beslutat att Mats Pettersson får Klippans kulturpris för 2018.

– Mats både har gjort och gör fortfarande stora insatser för Klippan. Hans avtryck både inom Klippans musikliv och hans kunnande kring vår lokala historia gör honom till en värdig pristagare, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Michael Nemeti.

Stora insatser för musiken
Mats Petterssons var med och startade musikföreningen Bombadill och har genom åren fortsatt att vara en betydande person inom Klippankulturen. Från musiker i kultförklarade bandet Kriminella Gitarrer, som släppte Sveriges första punkskiva, till Lasakungen.

Hembygdsföreningen och Söderåsjournalen
Utöver musiken har Mats de senaste fem åren varit aktiv i hembygdsföreningen som redaktör, vid sidan av arbetet som bibliotekarie vid Klippans bibliotek. Som säkert många av er minns så har Mats under ett par år även arbetat och skrivit för Söderåsjournalen.

Utdelningen av priset sker i samband med nationaldagsfirandet den 6 juni.