Bruksspelet visar att allting går igen

Bruksspelet har blivit en sommartradition som spelas för sjunde året i rad.

Årets föreställning ”Sunnerdal på liv & död” tar upp 2014 års föreställning i ny tappning och med nya skådespelare. Kim Bergqvist som var med i förra årets Bruksspel och nye Hani Arrabi spelar huvudrollerna tillsammans med Dan Kandell som kommer tillbaka igen.

Nytt för i år
Årets föreställning möter det gamla med det nya och i anslutning till scenplatsen på Bruket, kommer det att finnas en utställning om både den nya maskinen och hur det såg ut på Sunnerdals tid och hans maskin som var ny då.

Hani Arrabi och Kim Bergqvist

Hani Arrabi och Kim Bergqvist

Efterhand som ensemblen blivit allt proffsigare har antalet professionella skådespelare minskat. De skådespelare som är med är både duktiga och spännande namn på väg uppåt i sina karriärer. Bruksspelet innehåller bra roller både för män och kvinnor.
– Vi är noga när vi väljer skådespelare som ska vara med och tydliga med vad de kan förvänta sig. Vi har många barn med och du måste gilla människor för att det ska fungera. I år har vi många barn med som är med för första gången. Det innebär att de ska formas och utbildas inför föreställningarna i sommar. Det som är extra unikt är att det finns en värme och omtanke i att vara en del av Bruksspelet. Alla behövs och är delaktiga samtidigt som det är en förberedelse för livet som artist. Det är oerhört lärorikt, avslutar Heléne.

Årets Bruksspel spelas en vecka senare än vanligt, med premiär 5 juli. Biljetter går att boka via bruksspelet.se.