EnRival skapar möjligheter i Klippan

Vid sin senaste rekryteringsträff i EnRivals lokaler i Klippan kom det massor av arbetssökande och det fanns över 60 jobb att söka.

Rekryteringsträffar
Vid rekryteringsträffar bjuds arbetsgivare och arbetssökande in till en mötesplats. Syftet med dessa träffar är att arbetsgivarna skall hitta den kompetens de efterfrågar. Till rekryteringsträffen hade ett tiotal företag som vill rekrytera bjudits in.
– Trycket var högt nu inför sommaren, och vi försöker matcha arbetssökande rätt och tillsätta lediga tjänster. Fokus vid rekryteringsträffar är att matcha kompetens och det tror vi att har lyckats med här i Klippan. Arbetsgivarna är nöjda och hoppas att kunna tillsätta samtliga tjänster, berättar Kjell Almberg som är jobbcoach vid Klippankontoret.

Kompletterar Arbetsförmedlingen
EnRival har sedan 2014 jobbat med tjänsten stöd och matchning och är en kompletterande aktör till Arbetsförmedlingen. Under dessa år har man hjälpt över 6000 arbetssökande till arbete eller utbildning.
– Vi träffar dagligen arbetssökande som upplever att det är svårt att få in en fot på arbetsmarknaden, för att man saknar nätverket. Våra rekryteringsträffar skall underlätta för arbetssökande att få direkt kontakt med arbetsgivare som har personalbehov. Vi vill skapa en mötesplats mellan arbetssökande och arbetsgivare som har rekryteringsbehov, då uppstår det intressanta möten där vi också hjälper till med kundanpassade lösningar, avslutar regionchef Christina Reventberg.