Nytt och fräscht när Hotell Pausa öppnat

Elin och Thomas Bäcklund hälsar er hjärtligt välkomna till Hotell Pausa!

Hotellet hette tidigare Klippans Gästis och har upplevt både höga toppar och djupa dalar.

Med sin placering mitt i hjärtat av Klippan har hotellet genom åren varit en oas i nöjes­livet och en mötesplats för näringsliv och föreningar. Elin och Thomas Bäcklund som driver hotell Pausa har fått slita och rensa upp efter tidigare verksamheter.
– Människor är positiva och vi jobbar hårt med att få folks förtroende igen efter hur det sett ut de senaste åren, säger Elin Bäcklund.

Nytt i etapper
Hotell Pausa har växt fram i etapper, från att städa upp hotellet till att först börja med frukost­buffé varje vardag och sen öppnade av lunchserveringen om vardagarna. Nästa steg är att få serveringstillståndet på plats och börja med After Work, pub och à la carte.
– Vi har för avsikt att ansluta oss till Best Western och deras koncept ”Sure by hotel Best Western” och att använda så mycket när-producerat som möjligt i alla våra måltider. På frukostbuffén hittar du till exempel bröd från Fenix i Klippan och vi vill erbjuda smaker från lokala matproducenter på vår meny, förklarar Thomas Bäcklund.

Att bli ett Best Western-hotell ger dessutom tillgång till administrativa tjänster som hemsida och bokningssystem.

SPA och boende
SPA-avdelningen har öppnat och är tillgänglig för hotellets gäster. För grupper som vill ordna en SPA-kväll går det att göra för en kväll och det är öppet för drop-in gäster med. Det finns bastu, två varma SPA-bad och ett kallbad. Hotellrummen går att boka för gäster som vill sova över och samtliga rum har renoverats och fräschats upp. Det finns konferensmöjligheter för både små och stora grupper.
– Vår målsättning är att samarbeta så mycket som möjligt med alla lokala producenter, föreningar och näringsidkare. Vi är beroende av ett gott samarbete och vi vill bidra till att lyfta Klippan med omnejd. Nyckeln i destinationsutveckling är att få så många lokala aktörer som möjligt att samverka. Där hoppas vi kunna vara en aktör, avslutar Elin Bäcklund.