Grillsäsongen har startat

Att grilla har alltid vart populärt i Sverige men de senaste åren har det blivit till en hel livsstil.

Att grilla har blivit en tradition som innebär en härlig start på våren och sommaren. Oavsett om du använder dig av kol- eller gasolgrill så spelar råvaran och förberedelsen en stor roll för hur slutresultatet blir.

Idag vill vi grilla svenskt och helst lokalproducerat kött. Det som grillas allra mest är kycklingfilé, svensk förstås. Det finns en variation i smaker och grilldetaljer i Kronfågels sortiment. Att vi främst väljer svensk mat, både vad gäller kött och grönsaker, beror till stor del på ett växande intresse för hållbarhetsfrågor i samhället. 8 av 10 uppger att de väljer svenskodlat för att stötta svenskt lantbruk och fler än hälften vill ha mer av grönsaker på grillen i år.

Välj rätt dryck till grillat

Gemensamt för alla grillade rätter är stekytan. Den ger råvaran rostade aromer och en liten beska. Heta såser påverkar också val av dryck. Vi tipsar om olika drycker som passar till maten.

Vin till grillat kött eller kyckling
Generellt passar röda viner från smaktyperna fruktigt & smakrikt eller kryddigt & mustigt till både kött och kyckling.

Öl till grillat kött
Guldale 99 och Qvidinge Lättpilsner från Skånehill är två öl som passar bra till grillat kött och såser som beanaise och tomatsalsa. Röstånga Raj Raj är en lokal öl som passar till fläsk- eller lammkött eller som sällskapsdryck.

Alkoholfritt
Englamust från natursköna Bjärehalvön är perfekt att dricka till såväl kött, kyckling eller grönsaker. Englamust är en ofiltrerad äppelmust helt utan tillsatser.