Peter på ICA Kvantum tipsar om Rubbad karré som är en nyhet i deras sortiment.

Våren betyder grillsäsong

Grönsaker och vegetariskt är årets grillfavoriter även om kött och fågel står sig starka. Trenden är att allt fler vill stödja svenskt lantbruk och handla lokalproducerat. Att grilla ska vara lätt, härligt och spontant tillsammans med familj och vänner.

Peter som jobbar på ICA Kvantum i Klippan ger ger sina bästa tips för när du vill lägga grönsaker på gallret. Välj alltid grönsaker som är i säsong för bästa smak och resultat, gärna så närodlade som möjligt.

Tänk på att primörer ofta bara behöver tvättas av.

Grövre grönsaker och rotfrukter som kräver längre tid på grillen bör grillas indirekt, alltså inte direkt över glöden.

När du grillar ska du ha locket på – både för smakens och miljöns skull.

Årets grillsortiment från ICA
Lagom till våren lyfter ICA fram sitt grillsortiment inom grönsaker, vego, kött, fisk och fågel som bjuder in till lustfylld matlagning runt grillen. Säsongens smak lanseras med ett limiterat utbud under säsong och inspirerar till nya smaker som sticker ut.

Panerad halloumiburgare
Panerad halloumiburgare som passar perfekt i brödet eller att äta som den är – rykande färsk från grillen. Osten är från Cypern och är glutenfri.

Selection Holy smoke smashed burger
En ny hamburgare gjord på karré, bringa, rökt sida och nötkött. Den ljusa färgen beror på att den är fet vilket gör den extra saftig. Grilla med en skiva ost och servera med favorittillbehör i bröd.

ICA Vegoburgare
Ett 4-pack av den klassiska vegoburgaren av soja. Sojaburgaren är ett prisvärt och gott alternativ på grillen som funkar för hela familjen