Grattis Hannah Sjöholm

Hannah Sjöholm, tandsköterska på Klippan Dental, tilldelades tandsköterskornas finaste utmärkelse, Årets Tand­sköterska, vid den stora yrkesgalan i Stockholm.

Hur känns det?
– FANTASTISKT, helt underbart! Jag är både stolt och rörd. Den här utmärkelsen känns som ett erkännande, inte bara för mig själv utan för hela teamet på kliniken. Där sätter vi verkligen patienten i centrum och jobbar t ex med PT, personlig tandvårdare, säger Hannah.

Hannah är specialiserad på oral protetik och 2017 gav hon till och med ut en egen bok i ämnet, Protetik, riktad till tand­sköterskor.
– Det gjorde jag för att det saknades en sådan lärobok. Den har köpts in av många skolor och kliniker och jag har även fått hålla kurser runt om i landet. Det vill jag fortsätta med! Jag brinner verkligen för protetik, berättar Hannah.

Juryns motivering till Årets Tandsköterska 2019 löd så här:
”Hon för tandvård framåt genom att dela med sig av sin kunskap och modigt ta kliv in i framtiden som kan bana väg för alla oss tandsköterskor.
Ung i branschen och redan författare till boken Protetik som nu används på tandsköterskeutbildningarna. Hon har även arbetat fram en omfattande kursdag som följer boken. Av en tandsköterska, för tand-sköterskor är värdefull kunskap. Hannah är en stark person som sprider både värme och glädje kring sig, en person vi behöver med oss in i framtiden.”

Stort grattis till utmärkelsen och för att du sätter Klippan på kartan.