ARNOLD-häxmästaren

Arnold – Häxmästaren är den mest omfattande utställningen om Hans Arnold som gjorts och den kommer att hänga i Klippans konsthall mellan 26 januari – 3 mars.

Utställningen öppnar med en festlig vernissage lördag 26 januari mellan kl 13-16 och Klippans konsthall har alltid fri entré. Hans Arnold var något så märkligt som en folkkär skräcktecknare. I över femtio år tecknade han mest skräckbilder, men även sagomotiv och surrealistiska bilder. Ett visuellt geni vars penna låg bakom otaliga bokillustrationer, skivomslag, animerade filmer, scenografier, animerade tv-vinjetter, egna böcker och inte minst de enormt älskade Veckans Chock-illustrationerna i Veckorevyn 1954-1979. Den här utställningen blir en fullmatad retrospektiv över hans konstnärliga gärning.

Vernissagen den 26 januari avslutas kl 16 med världspremiär för regissören Micke Engströms film ”Penselns Häxmästare”, en dokumentär om Hans Arnolds liv och konstnärliga gärning som filmades mellan 2006 till oktober 2010. Vi får under 90 minuter på ett varsamt och kärleksfullt vis följa Hans Arnold från vaggan till graven.