Aktivitetspark som engagerar och aktiverar

Filip Schröder är projektledare på Kultur- och fritids­förvaltningen i Klippans kommun

Under våren kommer Kultur- och fritidsförvaltningen i Klippan anlägga en aktivitetspark på området framför Sågen.

– Eftersom skateparken blev ett så lyckat projekt vill vi utveckla området mer och med finansiellt stöd från Boverket och Treklövern så blev det helt plötsligt möjligt att göra något ordentligt utav det, säger Filip Schröder som är projektledare på Kultur- och fritidsförvaltningen i Klippans kommun, innan han utvecklar vidare.
– Oavsett om man tycker det är kul med bollsport, klättring, skate, lek och stoj eller bara vill umgås med vänner och familj så hoppas vi att alla som besöker parken ska känna att där finns något för just dom.

Knyter ihop områden
Tanken med parken är att knyta ihop biblioteket, konsthallen och musikskolan med Sågen, Åbyskolan och badhuset. Inom det här om­rådet kommer det finnas enorma möjligheter för idrotts- och kulturutövning vilket jag tycker är oerhört häftigt och unikt. Förhoppningsvis blir det något klippanborna kommer känna en glädje och stolthet inför.

Önskemål från boende i kommunen
– Jag tror det är väldigt viktigt att vi har en stor brukar-delaktighet redan ifrån start – dels för att invånarna ska få göra sin röst hörd och dels för att inte behöva gissa vad folk är intresserade av och vill ha. Därigenom hoppas vi att medborgarna ska känna att de fått vara med och påverka innehållet och dessutom känna ett större ägande till parken som i slutändan förhoppningsvis resulterar i att besökarna är måna om det vi gjort. Vi har därför haft möte med ett antal föreningar, haft kontakt med förskolor och fritids och haft ute enkäter och omröstningar på skolor, biblioteket, badhuset och kommunhuset, berättar Filip och avslutar:
– Vi kommer försöka lägga ut information kontinuerligt på kommunens hemsida så att man ska kunna följa projektets gång där.

Mer information hittar du på: klippan.se