När du som företagare vill ha hjälp

Söderåsens Redovisningsbyrå är ditt företags bästa vän. De kan hjälpa dig med din bokföring och dina ärenden hos myndigheter.

Det är ett bredare upplägg än enbart en traditionell redovisningsbyrå. Sofie Andersson som startade Söderåsens redovisningsbyrå berättar:
– Vi har två slags kunder. Den ena gruppen är nystartade företag som vill ha hjälp med skatter,  bokföring och bokslut. Den andra gruppen är mindre företag som vill byta till oss, det kan handla om att de är missnöjda med sin befintliga redovisningsbyrå.

Växt fort
Verksamheten startade 2014 som enskild firma, blev ett aktiebolag i december 2017 och växte då från att vara ett enmansföretag till att bli två anställda. Från att ha flyttat in i lokalen i Kvidinge 2017 ska de nu i april flytta in i nya lokaler i centrala Åstorp. Det fanns mer jobb än Sofie mäktade med och då anställdes Bettan Åkesson, en tidigare arbetskamrat till Sofie. Tillsammans servar de kunder i främst Klippan, Kvidinge och Åstorp.
– Det våra kunder gillar är att vi har en bred kompetens, kan sköta allt det löpande, att vi kan fungera som bollplank, att all kontakt med oss är personlig, att vi har tystnadsplikt och behandlar alla uppgifter konfidentiellt. Vi ger affärs- och styrelsetips, inom både ekonomi-, styrelse- och ledningsfrågor. Vi hjälper även till i juridiska frågor inom småföretagande och arbetsgivarfrågor, förklarar Sofie.

Bokföring och ekonomi är för mindre företag väldigt personligt. Att integritet är viktigt förstår man liksom att nya kunder främst kommer via rekommendationer från befintliga kunder.

Behöver du ett bollplank att diskutera din verksamhet med eller enbart hjälp med bok­föring så finns Söder­åsens Redovisningsbyrå till hands.