Kärleken till Rögle

Vad är det som är så speciellt med att stötta Rögle på plats jämfört med att se ishockey hemma framför TV:n?

För den som aldrig varit i Lindab arena är det svårt att förstå skillnaden, men för alla de som följer Rögle på plats och bidrar till stämningen i hallen är det en självklarhet. Kärleken till Rögle får ett hjärta att bli grönvitt. Två supportrar till Rögle är Glenn Petersson, Kvidinge, som är ordförande i AIA (Angel Island Army) och Johan Kronberg, Helsingborg.

Minnen
Att följa Rögle innebär en sammanhållning och en gemenskap, det är både Glenn och Johan överens om.
– Jag har följt Rögle sedan 1982, då hallen brann ner. Rögle fick spela i Helsingborg istället och 12 år gammal fick jag följa med och se på Rögle-Mörrum. Efter matchen fick jag både Mikael Björk och Paul Anderssons matchklubbor. Sen den dagen har jag följt Rögle i med- och motgång, berättar Johan.

Det blir mycket snack om olika minnesvärda matcher och spelare som haft den grönvita tröjan på sig. Att både Glenn och Johan är passionerade supportrar som brinner för sitt Rögle råder det ingen tvekan om. Hur fler ska komma till matcherna och höja stämningen är en fråga som supporter­föreningen jobbar intensivt med. När du går på match eller bio gör du det ihop med en kompis eller tillsammans med familjen. Du vill dela upplevelsen med någon.
– Sammanhållningen och att få uppleva framgångar och motgångar tillsammans är något speciellt. Bästa är att få se människorna, Rögle alltså, lyckas och känna stolthet över laget. Det är en adrenalinkick att stå på ståplats, dela glädjen och spänningen ihop med alla andra med kärlek till Rögle, förklarar Glenn.

Tillsammans
För de som engagerar sig i AIA, Rögles supporterförening, blir kontakten med Rögle mer påtaglig. Att ha en bra relation mellan varandra tjänar alla på.
– Rögle lyssnar på AIA, därför slipper vi klappor t.ex. Även i andra frågor kan vi träffas och lyssna på varandra, vi vill ju Rögles bästa båda två, menar Glenn.

Strävan efter det bästa för Rögle för samtalet in på bussresor till bortamatcherna, gemenskapen i Lindab arena och hur olika människor kan finna varandra.
– Alla människorna som åker med bussarna är bra människor. Det är äldre, barn och ungdomar som åker tillsammans. Du får vänner för livet och det är människor du aldrig träffat annars. Rögle blir som en extra familj. Du känner igen och hälsar på varandra, gemytligt och enkelt, säger Johan.

Är du på matcherna så blir du snabbt en i gruppen. Alla som delar passionen för Rögles bästa blir en familjemedlem på läktaren. Det gäller både på ståplats och på sittplats. Högra sittplats är en sjungande sittplatssektion.

Utveckling
Utvecklingen i samhället förändras snabbt och konkurrensen från TV-utbudet har aldrig varit större. Det är alltså en rejäl ut­maning att få människor att välja att åka ut och titta på ishockey live. Rögle har genom att införa barnaktiviteter i ishallen, förbättra kioskerna och ha en upp­daterad shop försökt hitta nya vägar att ge en helhetsupplevelse.
– Kids corner är perfekt med aktiviteter för barnen i pauserna, tycker Johan.

Glenn nickar instämmande. Sen är det ishockeyn som är produkten som säljer, om man ska prata affärsspråk. Framgång ger fler som kommer på matcherna.
– Människor måste förstå att om vi vill att Rögle ska nå framgång krävs det att vi påverkar från läktaren, det kan du inte göra framför TV:n. När vi ger järnet på läktaren ökar intensiteten på isen och spelarna ger det lilla extra, förklarar Glenn.