Höstens guldklimpar
Potatis och rotfrukter är, och har under lång tid varit, en viktig del av den svenska husmanskosten. Idag används rotfrukter även till spännande nytänk efter all världens recept. Likaså är rotfrukter
en självklar ingrediens i matlagningens finrum i restaurangvärlden.
Kål har odlats i Norden ända sedan vikingatiden och är en fantastisk grönsak som är både nyttig och god.
Rotfrukter är både goda och mättande, de är även nyttiga med högt vitamin,- kostfiber- och mineralinnehåll samt prisvärda. De är dessutom fiberrika, snälla mot magen och blodsockret och innehåller mineraler och antioxidanter.
Klimatsmart mat
Potatis, morötter och andra rotfrukter är hållbar mat och väljer du svensk potatis och andra rotfrukter är de miljövänliga. Sverige har dessutom låg och försiktig användning av bekämpningsmedel.
Säsongsbetonat
Köket hos Ica Kvantum tänker mycket på säsongens råvaror. Här är det enkelt att äta närodlat och i säsong vilket är toppen både för miljön och plånboken.
Kvantums höstrecept på picklad rödkål
Rödkål 2 kg
Vatten 3 liter
Ättika (10%) 2 dl
Socker 1 kg
Rödkålen strimlas fint. Övriga ingredienser blandas och kokas upp. Sedan hälls blandningen över rödkålen. Låt stå över natten innan servering.
Smarrigt värre!