Hallå där Ulla Magnusson

Ulla Magnusson, som arbetar som lärare på gymnasiesärskolan i Klippan, har öppnat ett eget café i Össjö i ett 300 år gammalt hus.

Det blå/vita korsvirkeshuset kallas i folkmun ”Börsen”. Det har tagit Ulla sju år att renovera efter hon köpte det 2011. Nu är det öppet varje helg, klockan 13-17.

Varför café i Össjö?
– Läget är fantastiskt och huset har använts bland annat som handelsbod och varit en samlingsplats genom historien. Det vill jag återskapa genom att låta lokala hantverkare och konstnärer ha utställningar. Idén till att starta café kom efter jag friskförklarats från cancern och fått ett nytt liv.

Vad är så speciellt med Café Korsvirkesbörsen?
– Du väljer din egen unika kopp utifrån humör. Fina kaffekoppar höjer smaken och upplevelsen av det jag serverar. Värnar om hantverk som är tidlöst, vackert och utfört med känsla. Miljön och atmosfären är gemytligt och det finns en trevnad och harmoni i huset som sitter i väggarna. Vi eldar dessutom i en gammal kamin som sprider mysig värme i hela huset.

Hur hittar jag till caféet?
– Caféet finns på Össjö kyrkväg 13 och ligger utmed vägen, så att det är lätt att hitta hit.