När du vill se ut

Med höstmörkrets ankomst gäller det att ha god sikt genom rutan – för det behövs det bra torkarblad. Torkarbladen ska ta bort vatten, snö och smuts från vind­rutan.

För att fungera tillfredsställande ska bladets gummilist ligga i kontakt med vindrutan hela tiden. Du bör byta torkarbladen med regelbundna mellanrum. Att byta torkar­blad är enkelt och tar inte lång tid. På Preem i Klippan hjälper personalen dig gärna montera torkarbladen i mån av tid. De har rutin på de flesta modeller.

Olika typer av torkarblad
Ett standardtorkarblad känner du igen på ramen i metall som håller gummibladet. Ett annat torkarblad har en spoiler som trycker ner bladet mot rutan med hjälp av fart­vinden. Flatblade är en tredje modell av torkar­blad och de saknar den klassiska
metallramen som håller gummibladet. Vilket sort du ska välja kan personalen i  butiken hjälpa dig med.

Ta bort det gamla bladet
Lyft upp torkarbladsarmen och ta bort det gamla bladet. Milt våld kan krävas men var försiktig så du inte skadar själva armen. På de flesta torkarbladsförpackningar finns det en någorlunda hjälpsam illustration över hur demonteringen går till.

Montera nytt torkarblad
På förpackningen finns det monteringsinstruktioner för din torkarbladsmodell. När du monterat det nya bladet på torkararmen fäller du försiktigt ner torkararmen. Undvik alltid att bara släppa torkararmen, med lite otur krossar du hela vindrutan.

Klart!
Nu är du och din bil redo för nya äventyr