Familjelaget Rögle BK

Rögle BK är hela Nordvästra Skånes ishockeylag dit människor i alla åldrar kommer.

En viktig målgrupp för Rögle är barnfamiljerna. Det ska vara möjligt för hela familjen att åka iväg och uppleva hockey på riktigt. Inför säsongen 2018/19 har Rögle satsat på att höja helhetsupp­levelsen. Jacqueline Rosberg är projektledare i föreningen och jobbar bland annat med matcharrangemangen i Lindab Arena. Hon berättar:
– Vi har många lördagsmatcher den här säsongen och det vill vi utnyttja genom att stärka relationen till våra yngsta supportrar. Redan under försäsongen hade vi premiär för vår Rögle-hoppborg som barnen älskade. Den och många fler nyheter kommer ni att få se på våra Familjelördagar under säsongen.

Synas ute
Intresset för Rögle och ishockey står i hård konkurrens med en massa andra saker. Genom att planera och närvara på externa event, ofta med spelarna på plats, syns och verkar Rögle BK där supportrarna finns. Och de finns i väldigt hög grad i Söderåsområdet.
– Vi vill färga Skåne grönvitt och skapa band till våra supportrar, säger Jacqueline.

Under försäsongen har Rögle satsat på kringarrangemang för barnfamiljen i samband med externa träningsmatcher, genomfört Rögledagen i samarbete med Ica Maxi Stormarknad Ängelholm och deltagit vid parasport-festivalen i Ängelholm. Klubben arbetar även på att få igång ett skolprojekt som i korthet innebär att Röglespelarna besöker skolor och pratar om träning och lagsport på elitnivå.
– Vi har ett ansvar gentemot barn & ungdomar att skapa medvetenhet om sportens fram- och baksidor. Kan vi inspirera fler unga människor att intressera sig för sport i allmänhet och ishockey i synnerhet så har vi dessutom bidragit till att dessa individer väljer en hälsosammare väg i livet, och det känns bra i hjärtat, säger Jacqueline.

Mötesplats
Lindab Arena och Rögle ska vara mötesplatsen för människor, en plats där barnfamiljer vill vara och barnen längtar till. Fortfarande är det ishockeyn och inramningen på läktaren som är det centrala, det som binder samman alla i hemmaborgen. Alla är en del av upplevelsen på läktarna – det som förstärkts är aktiviteterna i pauserna. Kids Zone har aktiviteter som skottramp, ansiktsmålning, ballongfigurer, airhockey och bilsimulator.
– Tanken är att ge ett helhetsintryck som får barnen att prata om att gå på match igen och uppmuntra sina kompisar att följa med, förklarar Jacqueline.

Välkommen!
Rögle vill att alla ska känna sig välkomna och vilja komma tillbaka match efter match. Rögle är och ska vara en oförglömlig upplevelse!