Hållbar utveckling vid Täppan

Täppan är en naturnära förskola i Klippans östra del som sedan starten 1991 varit en miljöförskola och certifierade med Grön Flagg sedan 1997.

Arbetet med hållbar utveckling och att lära barnen om kretslopp är ett ständigt pågående arbete eftersom det kommer nya barn som ska skolas in. Men personalen har det som en vardagsrutin berättar Lisbeth Andersson:
– Vi odlar i pallkragar, samlar fröer, sopsorterar och har skräpplockardagar. Barnen blev dessutom inspirerade av ”Sommarlov” i SVT om att bli ”planetskötare” och ta hand om vår jord.

Miljöcertifierade
Barnen vid Täppan tycker om att odla men de älskar att skörda och smaka av det de odlar. När barnen kommer hem pratar de och påverkar allt från sopsorteringen i hemmet till att börja odla. Det har inneburit att många föräldrar börjat odla frukt och grönsaker tillsammans med sina barn.
– När du har en relation till naturen så visar du respekt för den. Det är genom det lilla som vi förändrar världen och gör den hållbar. Att vi är miljöcertifierade och att vi tilldelats Skolverkets utmärkelse ”Skola för hållbar utveckling” visar att vi är på rätt väg, säger Lisbeth Andersson.