En blöt sommar!

Vilken sommar vi haft! Inte sedan sommaren 1994 har vi haft ett väder som kan mäta sig med det som vi fick uppleva i år. Detta gav våra friluftsbad i Östra Ljungby och Ljungbyhed ett ordentligt uppsving i antal besökare jämfört med 2017.

– Totalt var det dryga 8 500 som besökte oss i Östra Ljungby samt 10 500 besök i Ljungbyhed, säger Jens Riis Olson som är verksamhetschef för Bad & Friskvård i Klippans kommun innan han utvecklar vidare:
– Vi är glada för att besökssiffrorna ökat från föregående år men har en bit kvar till badens glansdagar! Då låg baden runt 12 – 15 000 besök i Östra Ljungby och 15 – 17 000 i Ljungbyhed. Nu vet vi att Perstorp storsatsat på nya rutschkanor och det har dragit en del, men jag hoppas att ännu fler hittar till oss nästa år.

Många aktiviteter
Det har erbjudits en rik flora av aktiviteter. Besökarna har bland annat fått uppleva baddiscon, vattenkrig, turneringar, vatten­dagar, afrodans, vattengympa, senior­triathlon, KSS sportskola, KSS SwimRun och vattengympa. Dessutom har det erbjudits gratis sommarsimskola för barn födda 2011 och 2012 i samarbete med Klippans Simsällskap. Två veckor i Östra Ljungby och sex veckor i Ljungbyhed. Det var cirka 100 barn som utnyttjade denna möjlighet.

Dundersuccé
Vattendagarna blev en dundersuccé. Under tre dagar i juni fylldes området i Östra Ljungby med en lång hinderbana uppsatt i stora bassängen och en stor uppblåsbar rutschkana på gräset som fick trängas med en upplåsbar fotbollsplan som såpades invändigt. Dessutom utrustades lilla bassängen med diverse åkdon och uppblåsbara leksaker. Samma aktiviteter besökte Ljungbyhed en dag i juli, och det var gratis inträde under alla dagarna.
– Detta arrangerades i samarbete med Ung Fritid och finansierat av statliga lovpengar, berättar Jens och fortsätter:
– Oavsett hur det finansieras ska vi arrangera något liknande nästa år. Det är folkfester som dessa som ger guldkant på barnens lov och familjernas vardag!

Välkomna tillbaka!
Till sist vill Klippans Bad & Friskvård tacka alla som besökt friluftsbaden under den underbara sommaren och hälsar alla välkomna till Klippans Badhus som öppnar igen den 1 oktober efter en välbehövlig renovering!