Ny arrendator på Bälinge Badet: ”Här finns något för alla”

Cirkeln är sluten för Lis-Beth Wiberg, ny arrendator av Bälingebadet. Från att ha varit en regelbunden besökare i mer än 30 år är det nu hon som driver verksamheten.
– Jag har tänkt tanken tidigare att det hade varit roligt och när möjligheten nu dök upp kändes det helt rätt.

Naturskönt
Bälinge Badet. Det är så Lis-Beth vill kalla platsen som ligger intill väg 108 bara ett par hundra meter från korsningen med väg 24 mellan Örkelljunga och Hässleholm. Platsen är naturskön och bjuder på ett lugn långt från stress och buller.

Totalt finns 15 elplatser för husbilar/husvagnar plus att yta finns för tältande gäster. I en servicebyggnad finns dusch och wc. Och i serveringsbyggnaden erbjuds försäljning av glass, dryck och enklare förtäring. Dessutom säljs fiskekort plus att båtar kan hyras för fiske i sjön.
– Här är inte alls så livligt som på större campingar. Istället är det mycket vackrare och här finns något för alla, tycker Lis-Beth som själv bor på cykelavstånd från sjön.

Att hon en dag skulle stå som arrendator för badet var något hon emellanåt ägnat en och annan tanke åt då grannen och dennes svägerska under många år drev badet. Dessutom har Lis-Beth besökt badet regelbundet i mer än 30 års tid.
– Jag minns att jag själv var här som barn och mina barn är mer eller mindre uppvuxna på badet, berättar Lis-Beth och tillägger:
– När den senaste arrendatorn sa att de inte längre skulle driva verksamheten växte en tanke hos mig och jag bestämde mig för att säga upp mig från jobbet och ta avtalspension för att kunna satsa på badet.

Öppet varje dag
Så blev det. Verksamheten är öppen och igång. Under tiden 6 juni-1 september håller Lis-Beth (och tre anställda skolungdomar från trakten) öppet varje dag mellan klockan 12-20. Campinggäster, såväl tältande som dem med husvagn från hela Sverige och även Europa, har redan varit på besök. Och när vädret var extra fint på Kristi Himmelsfärdsdag var hela badplatsen fylld med besökare.
– Vi räknade in över hundra personer. Riktigt roligt. Vi har beställt fint väder i sommar så vi hoppas på många besökare varje dag.

Värnar om det lokala
Lis-Beth berättar också att hon inte enbart har fokus på långväga besökare. Hon värnar även om de lokala.
– Bälinge Badet ska vara en lokal mötesplats för dem som bor i området. Därför planerar jag bland annat att ordna grillkvällar och trubadurkvällar med ölservering. Dessutom vill jag att råvaror och mat jag serverar, i möjligaste mån, ska vara närproducerad och gärna ekologisk.

Lis-Beth avslöjar också att hon tänker återuppta en tradition:
– Min granne och hennes svägerska avslutade alltid en säsong med ett fackeltåg över sjön. Det var så vackert och stämningsfullt och något jag känner är värt att föra vidare.

För mer information om Bälinge Badet, se Facebook eller ring 0435-46 10 21.