Information från Valnämnden

Var kan jag rösta i valen till riksdag, kommun och landsting i Perstorps kommun?

Förtidsrösta 22 augusti – 8 september
Förtidsröstning anordnas på Perstorps bibliotek. Tider för förtidsröstning är måndag-fredag 10-18, lördag och söndag 10-13.

Vid förtidsröstning måste du ha med dig både legitimation och ditt röstkort – om du tappat bort ditt röstkort kan du få ett dubblettröstkort på biblioteket.

Rösta på valdagen den 9 september, kl. 8 – 20
För röstande som bor i valdistrikt Södra, Västra, Östra och Centrum och Norra är Centralskolans aula vallokal. För röstande som bor i valdistrikt Oderljunga är matsalen i Oderljunga skola vallokal. Vilket valdistrikt du tillhör står angivet på ditt röstkort.

Efter klockan 20.00 är du välkommen att närvara när valdistrikten räknar de inkomna rösterna.

Om du är folkbokförd i en annan kommun men befinner dig i Perstorp på valdagen kan även du rösta vid valnämndens förtidsröstning i Centralskolans aula. Din röst transporteras sedan till den kommun där du är folkbokförd och räknas där vid onsdagsräkningen.

Rösta med bud
Om du på grund av hög ålder, sjukdom eller funktionshinder inte kan ta dig till en lokal där du kan rösta får du lämna din röst genom bud.

Behöver du hjälp med budröstning? Då kan du anlita av kommunen utsedd ambulerande röstmottagare. Du kontaktar då kommunens kontaktcenter telefon 0435-392 00.

De ambulerande röstmottagarna kommer på eget initiativ att besöka flera av kommunens äldreboenden för att hämta upp röster.

Valnämndens preliminära rösträkning den 12 september
Valnämnden genomför preliminär rösträkning, av sådana röster som inte räknats på valdagen, den 12 september med start kl. 8.30. Du är välkommen att närvara – fråga i kommunkontorets reception så visar de dig till rätt lokal.

Har du några frågor?
Om du har några frågor om valet kan du kontakta kommunens valhandläggare på telefon 0435-391 07, Perstorps bibliotek på telefon 0435-392 30 eller kommunens kontaktcenter på telefon 0435-392 00.