Från ord till handling

Sommaren är här och många har passat på att njuta av solen eller jobbat i trädgården. I både Perstorp och i Klippan har det varit aktiviteter under sista helgen i maj för att stärka den lokala handeln.

Alla tjänar på ett levande centrum med lokala butiker som drivs av lokala entreprenörer – din granne, faster, bror, kusin eller vän. Släkt, vänner och bekanta som utvecklar din ort, skapar närhet, personlighet och gemenskap.

Tillsammans kan vi – föreningar, företag och förstås kommunen – i största möjligaste mån göra våra inköp på hemmaplan. Det gäller även att köpa tjänster av lokala hantverkare eller äta vid de lokala restaurangerna. Det är så vi gör kommunen livskraftig och attraktiv. Vill vi ha butikerna kvar i morgon måste vi handla i dem i dag. Vi tjänar alla på att det finns lokala butiker och affärer.

Det är varken internethandeln eller köpcentrum som är den lokala handelns stora konkurrenter, utan det är köp­beteendet hos oss konsumenter. Vårt köpbeteende påverkar vårt närsamhälle. Vi kan välja att stötta eller att stjälpa varandra. Det är vi själva som avgör. Att stötta det lokala genom att göra sina inköp här är att gå från ord till handling.

Nu tar Söderåsjournalen semester i juli månad och kommer ut igen i början av augusti. Vi önskar er en skön läsning och avkopplande semester. Glad midsommar önskar redaktionen!

//Daniel Kristensson, ansvarig utgivare