Cruising för Ljungbyheds äldre

Solen sken i kapp med hyresgästerna på vård- och omsorgsboendena Ljungbygården och Syrèngården när Ljungbyheds Cruisers bjöd dem på en åktur.

Ljungbyheds Cruisers är en förening som nystartades för ca 4 år sedan av ett gäng bilentusiaster.
– Ibland grillar vi eller så kör vi iväg på tävlingar och utställningar. Den som bossar över gänget är president Bengt Olsson, berättar Eva Lundberg.

I många år var det Marie Borg som fixade och donade med åkturerna men hon har nu lämnat över till Eva Lundberg, som jobbar inom hemtjänsten.

Upp till Kopparhatten
Pensionärerna njöt och uppmärksammade många ställen som de kände igen på vägen. Där har jag bott, här har jag gått många gånger och här fanns ett dansställe. Ett surr av kommentarer längs hela vägen upp till Kopparhatten. Söderåsjournalens utsända hade turen att få följa med. Bo Karlsson och Ann-Marie Persson följer också med i Lena Anderssons Buick Wildcat.

Bilarna stannade till vid Kopparhatten och de som ville kunde gå ut och sträcka på benen och njuta av skogen och utsikten. Efter 1,5 timme med vindrufs och glada miner återvände pensionärerna hem, lagom till lunch. Alla var rörande överens över att det hade varit en riktigt minnesvärd dag.