Vinnare månadstävling

Din lokala bygg- och järnhandel, Östra Ljungby Lantmän, stod för mars månads tävling och lottade ut ett presentkort i sin butik. Bland alla tävlingssvar var det ett som stack ut. 

Elin från Östra Ljungby hade skrivit ett brev helt själv och skickat in:
”Jag vill vina för att jag ska bygga en kaninbur. Och för att jag har samlat så lenge att jag inte årkar mer och jag lengtar efter min kanin. Och förresten det är en utebur.
Helsningar Elin”

Överraskning
Mamma Anna hade lämnat sitt mobilnummer och under de nästan två veckorna fram till Elin skulle få komma till Östra Ljungby Lantmän och hämta ut sin vinst berättade inte hennes föräldrar att hon hade vunnit utan det blev en överraskning på plats!

Spontan glädje med kramkalas utbröt när Elin förstod att hon hade vunnit och att det stod både en kaninbur och tillbehör framför henne.
– Jag kommer inte kunna sova i natt. Jag ville så gärna vinna, berättade Elin.

Mamma Anna och pappa Janne berättade hur Elin velat ha en kanin sedan hon började prata. Hon tränat i flera månader på att ha en kanin för att visa att hon klarar av att ta hand om en kanin och att hon lånat flera böcker på biblioteket om kaniner.
– När vi kommer hem och har skruvat ihop kaninburen ska vi åka iväg och köpa en kanin åt Elin, förklarade pappa Janne. Det här gjorde verkligen Elins dag, inflikade mamma Anna.

Elin rycker mamma Anna i jackan och säger:
– Mamma, det var ungefär sådant här jag hade tänkt mig att buren skulle se ut. Och vad lyxigt att man fick med mat också!

Utökat gnagarsortiment
Förutom ett stort utbud av byggvaror och redskap finns det ett stort utbud av hund- och kattmat och tillbehör hos Östra Ljungby Lantmän.
– Tack vare Elin har vi fått ändan ur vagnen och även fått in ett gnagarsortiment för alla de som har kanin, hamster eller marsvin, berättade Olof Hansson som jobbar på Östra Ljungby Lantmän.

Butiken har blivit större och ljusare sedan den byggdes ut. Större ytor ger större utbud. I takt med efterfrågan av smådjurssegmentet ökar har butiken fått bredda sitt sortiment.
– Hela konceptet med att ordna en tävling i Söderåsjournalen har varit oerhört lyckat, särskilt att vinnaren blev en glad och engagerad flicka. Hennes glädje och hur det hela träffade rätt är obeskrivbart, menade Olof på.

Lycka är att ha en butik som erbjuder det mesta och lite till i byn. Men lyckligast är trots allt Elin som äntligen fick sin kaninbur som hon samlat pengar till i flera månader.