Gunns Mode firar 60 år

Gunns Mode startade redan 1958 av Gun Nilsson, som tidigare varit lärling hos Irma Strid och köpte Strids Mode i Klippan när Irma skulle sälja butiken.
Strids Mode var en hattaffär och Gun tillverkade hattar av egen design som sedan såldes i butiken. Efter några år kom Gunns Mode även att sälja väskor. 1987 när Guns dotter Helena Jacobsson började arbeta i butiken flyttade hattarna ut och istället utökades sortimentet med bl.a. underkläder. Några år senare fylldes sortimentet på med kläder. 

Sedan 1999 ligger Gunns Mode på Storgatan och med sina 60 år är det Klippans äldsta butik som sändigt utökat sitt sortiment genom åren. 2005 tog Helena över och driver butiken sedan dess.

Prisad klädesaffär
Från att ha varit en hattaffär blev kläder och accessoarer den huvudsakliga inriktningen av varor i butiken.
– Det var faktiskt först i början av 90-talet som vi började sälja kläder, säger Gun.

Både Gun och Helena har genom åren alltid lyssnat på kundernas önskemål och följt trenderna.
– Styrkan med en privatägd butik är att det är vi själva som bestämmer vad som ska köpas in. Vårt sortiment är unikt jämfört med andra modebutiker och vi hjälper gärna till att kombinera ihop kläderna med en personlig touch för er, förklarar Helena.

Genom åren har först Gun tilldelats kommunens företagarpris och Helena har fått ta emot Köpmanspriset. Gunns Mode är och har varit en omtyckt modeaffär genom åren.
– Ett roligt minne är när vi flyttade in i vår nuvarande lokal som gav oss större möjligheter att utöka sortimentet. Vi blev dessutom handi-kappanpassade så rullstolar och barnvagnar kunde komma in i affären. Det bästa är förstås mötet med alla kunder och hjälpa människor i sina klädval. Ett annat glatt minne är när kungen kom till invigningen av S:t Petri kyrka och jag fick representera Köpmannaföreningen i kyrkan, berättar Gun. 

Boka sminkning
Gunns Mode är en familjeägd butik och tredje generationen av kvinnor slussas nu in i butiken. Helenas dotter Ebba går stylistutbildning på Drottning Blankas gymnasieskola i Helsingborg och är med på tjejkvällarna där hon erbjuder sminkning.
– Du kan boka sminkning hos oss, vi har allt med kosmetika som ju går hand i hand med mode. Vi har smink från Elf och The Balm. The Balm kännetecknas av hög kvalitet, snygga färger, läckra förpackningar i retrostil som blivit ett favoritmärke över hela världen. Vi är faktiskt första butiken i södra Sverige som har The Balm i sortimentet, säger Helena.

Aktiv på sociala medier
Gunns Mode arbetar mycket med sociala medier som Facebook och Instagram förutom annonseringen i Söderåsjournalen.
– Det räcker inte med att ha de bästa kläderna, sminket och accessoarer utan vi måste synas också. Vi har allt i butiken, från underkläderna som krävs för att övriga kläder ska sitta bra till moderiktiga kläder och numera även smink. Ett brett sortiment från kända märken som passar alla, avslutar Helena.