Bruksspelet 2018 – PÅ FARFARS TID

Årets föreställning startar i 1970-talets Klippan. Stig har varit i London och kommer hem och försöker introducera punken. Kompisen Lotta stöttar honom men övriga skolkamrater är skeptiska till hans nya musik, klädstil och framför allt frisyr. Föräldrarna är chockade och traktens raggare är hotfulla.
När Bruket håller stor jubileumsfest vill Stigs pappa inte följa med och Stig släpps inte in på grund av sin klädsel. När de båda möts utanför festlokalen berättar pappan att han inte får behålla sitt jobb på Brukets kaffefiltertillverkning, men har erbjudits förflyttning till annan ort. I sin vanmakt över detta önskar Stig sig tillbaka i tiden och till sin stora förvåning befinner han sig plötsligt på Bruket år 1945 då det just blivit fred i Europa. Här får han lära känna sin farfar som han kan hjälpa ur en svår knipa.
Men det stannar inte här. Tidsresan fortsätter till 1890-talet och till kampen för bildandet av en fackförening bland arbetarna på Bruket. Även här får Stig spela en viktig roll och får ta del av en smärtsam kärlekshistoria.

Far-son
Stig växer med de erfarenheter och kunskaper om sin egen historia som hans tidsresa ger. Han träffar personer som har stora likheter med dem han känner från sitt eget 70-tal och han samlar på textrader till sina framtida punklåtar.
När han till slut återvänder till sin egen tid har han med sig något som får en avgörande betydelse för att hans pappa ska kunna gå vidare med sitt liv. På farfars tid är en dramatisk, skruvad och ömsint historia om relationen mellan far och son genom olika tider. Biljettförsäljningen är igång och presentkort finns till försäljning för den som vill ge bort en teaterupplevelse eller bestämma datum och plats längre fram.

Årets skådespelare
I år gästas Bruksspelet av Mikael Ahlberg, som i Bruksspelet 2016 gjorde rollen som major vid flygskolan i Ljungbyhed mot Regina Lund. Helt nya skådespelare är Kim Bergkvist och Oskar Kongshöj som bland annat medverkat i musikaler som Anything Goes och Saturday Night Fever. Oskar har även deltagit i Melodifestivalen och sjunger i Youtube-hiten ”Swedish fika”. Kim sjöng i julshowen på Sundspärlan i Helsingborg. Tillsammans har de olika huvudroller vid sommarens Bruksspelet i Klippan. 

Bruksspelet 2018
Biljettförsäljningen är redan igång och biljetter kan köpas på Klippans Turist­information och på webben (nortic.se).
Från och med den 25:e juni kan du köpa din biljett i portvaktsstugan på Klippans Bruk, Bruksallén 9.

Öppettider:
Måndag-onsdag 10-16
Torsdag-söndag 15-19
Torsdagen 28:e juni stängt. 

Spelperiod 2018
29/6 – 22/7 torsdagar – söndagar