Nu är våren här!

Nu har vi ställt fram klockan och det är dags att ställa fram grillen (om det inte redan är gjort) så att du är redo för grillsäsongen. Grillning är ett viktigt tillfälle för tid att umgås. I en vardag som många gånger upplevs som allt mer stressad och individualiserad har grillning positiva effekter på vårt välmående.

Trenden är att vi grillar allt mer svenska råvaror, grönsaker och lokalproducerat kött. Vi vet alla hur trevlig en grillkväll kan vara. Tiden vid grillen bjuder in till att knyta nya bekantskaper, gör oss avslappnade och öppna för att reflektera över oss själva och vad som pågår runt om oss. När vi njuter, äter gott och har roligt utsöndrar kroppen endorfiner, ett hormon som fungerar som kroppens eget lycko­piller. Grillen har helt enkelt en positiv påverkan på vårt sinne och hjälper oss att varva ner.

Vi har flera bra butiker och ännu fler gårdsbutiker som säljer närproducerat kött och ekologiskt odlade grönsaker i vårt närområde. Passa på att njuta av våren och ta tillvara på solen när den visar sig.

 

Daniel Kristensson, ansvarig utgivare