Klippans modelljärnvägsmuseum

Klippans veteranjärnväg är mer än lokstallar och tågvagnar, det är även en uppbyggd modelljärnväg där bland annat Klippans stationsområde är uppbyggt som det såg ut 1984. Hela Klippans bangård, bussarnas garage och stationen med spår och miljön är 100% rätt. 

Även Klippans pappersbruk är uppbyggt men är inte 100% rätt och detsamma gäller Ljungbyhed, Åstorp och Båstad som finns uppbyggt. Varp station finns däremot i verkligheten. Du kan se beredskapsskjul för ånglok i återskapad miljö från 70-talet.

Anläggningen omfattar 63 växlar, närmare 120 meter räls och allmänheten hälsas välkomna till invigningen den 29 april, klockan 10-16. Det är fri entré. Både små och stora ånglok kommer att vara igång. De två kommande lördagarna därpå är det öppet kl. 10-14. Det finnas även en rundbana för barn att köra tåg på. 

Jimmy Andersson är eldsjälen bakom modelljärnvägen och till hans hjälp har Flemming bistått det senaste halvåret. Allt i form av värde plockas ned och tas hem efter stängningsdags på grund av risken för inbrott. Det ligger mer än 1000 timmar bakom modelljärnvägen med bygge av byggnader, räls och miljöer. Passa på att besöka Klippans veteranjärnväg när de har öppet hus, de har något för både stora och små.