Gratis teknikrådgivning på biblioteket

Har du teknisk utrustning du inte vet hur den fungerar, eller du vill lära dig mer om till exempel appar och hur tv kan ses via playkanaler, men du vet inte vart du ska vända dig för att få svar?

Då kommer här ett tips: Besök Teknik­råd­givningen på Perstorps bibliotek.

Under fyra torsdagar med start den 19 april finns representanter från Perstorps bibliotek och företaget Easysolutions (Jesper Ahlström och Anton Steffert) på plats från klockan 14 till stängning redo att hjälpa till. Rådgivningen är gratis.
– Alla är välkomna med frågor kring exempelvis mobiltelefoner, plattor eller tv. Vi har bred kunskap och erfarenhet när det gäller tekniska lösningar, säger Jesper Ahlström.

– Vi har märkt att många är nyfikna och vill ta till sig av all nya teknik som erbjuds men man har inte riktigt koll på hur den fungerar. Man vet heller inte vart man ska vända sig för att få nödvändig hjälp. Det är därför vi erbjuder den här möjligheten under ett par timmar om torsdagarna, tillägger Jesper.

Från biblioteket sida välkomnas samarbetet då personalen ofta får tekniska frågor.
– Och eftersom mer och mer av bibliotekets verksamhet blir digital är det viktigt att låntagarna/besökarna får kunskap i hur de kan ta del av utbudet som till exempel nedladdning av e-böcker,
säger bibliotekschef Annica Sankilampi.

Det är drop-in principen som gäller.
Aktuella datum är 26 april, 3 maj och 17 maj.