Idrottsledare prisas!

Sju idrottsledare i Söderåsområdet har belönats med stipendium för sina insatser inom barn- och ungdomsidrotten. Närmare 90 procent av alla barn och ungdomar i Sverige är någon gång under uppväxten med i en idrottsförening. Ledarna har därmed stor betydelse för samhällsutvecklingen. Bara i Skåne jobbar cirka 80 000 ledare ideellt inom idrotten. Bakom Skånes Idrottsledarstipendier står Sparbanksstiftelserna i Skåne tillsammans med Skåneidrotten.

Varje stipendium är på 10 000 kronor, varav 7 000 går till idrottsledaren själv och 3 000 till dennes förening för vidare utveckling av barn- och ungdomsverksamheten. Samtliga stipendiater och föreningsrepresentanter bjuds nu in till en galakväll på i Lund den 16 maj för att där hyllas och ta emot stipendiet. I Bjuv, Klippan och Perstorp belönas tre idrottsledare som representerar olika idrottsklubbar:

  • Gabriella Törnqvist, Söderåsens golfklubb
  • Lars Amnestål, Klippans pistolklubb
  • Josefine Persson, BS Friska Viljor och BK Frigg
  • Viktoria Persson Björnekulla BK
  • Marianne Mårtensson HBK Åsen
  • Andreas Johansson Åstorps FF
  • Rickard Svärd Åstorps Ishockeyklubb Åstorp