Flera skolor sjöng

Klippanprofilen och musikläraren Tor Svensson var musiklärare i 25 år på Snyggatorpsskolan och efter pensioneringen har han fortsatt arbeta som musiklärare, den senaste terminen på Krika bygdeskola.

De senaste åren har Tor arrangerat konserter med skolklasser för välgörande ändamål. Torsdagen den 15 mars arrangerades två konserter där flera skolor sjöng tillsammans och samlade in pengar till ”Barn på flykt”.

– Det är roligt att barnen från de olika skolorna kan sjunga tillsammans. Hälften av låtarna barnen sjön var värdegrundslåtar samt tre Sven-Ingvars låtar. Konsertbesökarna skänkte över 4500 kronor till ”Barn på flykt”, berättar Tor Svensson.

Det var barn från Krika Bygdeskola, Bofinkenskolan, Klippans friskola och Nya Snyggatorpsskolan klass 3 som sjöng ihop. Det var två konserter som efterföljde varandra för att alla konsertbesökare skulle få plats. Sammanlagt kom över 200 personer till konserterna under kvällen.