Vill bli bäst i Sverige

Rögle BK vill både bli bäst i SHL och vara hela Nordvästra Skånes lag, en av de som jobbar med detta är Erik Brunnström som är ansvarig för privatmarknad.

Erik ansvarar bland annat för biljetter, souvenirer och säsongs­korten. Erik går igenom all tillgänglig statistik och lyssnar till vad säsongskortsinnehavaren önskar och försöker hitta innehåll som lockar supportrar till Rögles matcher.
– Få klubbar har den stämningen och stödet som Rögle har. Att se ishockey på plats, känna atmosfären, är en enorm upplevelse som inte går att hitta någon annanstans. Hockeyn är självklart i fokus men utöver detta handlar det om att fylla arrangemanget med mervärden för både den nya och den trogna supportern. Våra trogna supportrar ska givetvis känna att vi vill ge något tillbaka. Till bortamatchen mot Karlskrona bjöd vi säsongskortsinnehavare och medlemmar på bussresa och matchbiljett för att visa hur tacksamma vi är för stödet. Till nästa säsong kommer vi presentera ännu fler nyheter, berättar Erik.

Planering och profiler
Efter och inför varje säsong läggs det en plan vad gäller annonsering och events. Beroende på vad som händer under säsongen får den planen justeras. Erik är tydlig med vad som är viktigt:
– Vi arbetar mycket med att skapa en långsiktig relation med våra supportrar. Därför lägger vi stort fokus på att skapa innehåll som attraherar barnfamiljer. För oss som jobbar med marknadsbiten är profiler enormt viktigt eftersom spelarna är idoler för de yngre och det är de som lockar hit publiken. Vi vill förstås att så många som möjligt blir en del av Röglefamiljen.

Jobbet med att få utsålda läktare varje match och bli bäst på alla plan är Eriks vardag. Den stora konkurrenten är tiden, att få människor att välja Rögle framför TV:n eller andra saker. Det är en av anledningarna till att Rögle arbetat hårt med familjepaket och kids corner i samband med matcherna. Människor vill gå och titta på ishockey ihop och då måste det finnas något för hela familjen.
– Genom samarbetet och annonseringen i Söderåsjournalen når vi målgrupper vi annars inte nått. Många i Klippan, Perstorp och Åstorp är Röglesupportrar. Teamet vi bygger kommer att bli bäst i Sverige eftersom vi tävlar varje dag. Precis som bröderna Abbotts har satt sin prägel på hela laget med höga krav. Vi nöjer oss inte med att bara vara i SHL, vi ska bli bäst på alla plan, vi ska åstadkomma något och vinna, avslutar Erik.