Framgångsrikt företag kvar i Klippans mylla!

Förra året utsågs Torbjörn ”Tobbe” Persson och KMT Klippans Maskintjänst AB till årets företagare 2016 av Före­tagarna i Klippan med följande motivering:

”Ett lokalt företag inom entreprenad och anläggning som har satt Klippan på kartan! Torbjörn har genom gott arbete under många år lyckats bygga ett företag med sunda värderingar och ett kundvänligt förhållningssätt. Torbjörns goda ton hörs i Klippan och det är många som har ett ”gott öga” till honom. Detta har även gett resultat i företagets långvarigt goda lönsamhet.”

Företag som växt
Allting tog sin början från Torbjörns far som drev lantbruk och arrenderade mark av kommunen. Torbjörn har alltid varit intresserad av maskiner och startade 1998 KMT, det är alltså 20 års jubileum i år. Från ett enmansföretag har företaget växt till 15 anställda idag.

Torbjörn och hans syster Marie jobbar på kontoret även om Torbjörn också är ute och jobbar på fältet en del. Torbjörns söner
jobbar också i företaget, Fredrik som maskinförare och Jesper som lastbilschaufför. Det är ett stort åldersspann hos de anställda där den yngsta är 19 år och den äldsta är 79 år.
– Vi har tre pensionärer som jobbar efter behov och när de vill. Det är de anställda som gör KMT och alla är guld värda för företaget, berättar Torbjörn.

Att KMT är ett framgångsrikt företag finns det flera bevis på. Tillväxtpriset Syna delades ut till de företag i kommunen som bidragit mest till Klippans kommuns näringsliv och KMT var ett av företagen som upp­märk­sammades. Några månader innan hade KMT även utsetts till årets företagare i Klippan.
– Det gjorde mig stolt och glad. Vi har jobbat i en riktning hela tiden där vi strävat efter att göra bra arbete och aldrig tummat på kvaliteten. Kändes som en bekräftelse på att vi gjort rätt under alla år, säger Torbjörn.

Arbetsområden
Det är inte alla som har koll på vad KMT gör. Eller inte gör. De gör allt inom mark­entreprenad, men har även försäljning av grus, dekorsten, matjord och betongvaror från Våxtorps betong. Torbjörn berättar glatt:
– Vi gör alla former av markarbeten så som pooler, avloppsanläggningar, husgrunder, husdräneringar mm. Du kan även beställa lastbilar som kör ut grus eller singel tippat på din uppfart eller i storsäck med vår kranbil. Sen gör vi även större entreprenader såsom t.ex. MecComs nybygge och fjärrvärmegrävning på Ljungbyhed Park.

Mycket av jobben kommer in via mun-till-mun-metoden från nöjda kunder. Det är oftast så nya kunder hittar till KMT och jobben kommer in.

– Vi har varken marknadsfört eller jagat kunder utan de som handlar av oss vet vad vi gör och vad vi har och kommer hit av den anledningen, förklarar Torbjörn.

Framgångsreceptet för KMT är ganska enkelt. Torbjörn och de anställda är kända för att göra ett bra jobb och ställer upp när det behövs.
– Vi är flexibla, förklarar hur och varför vi gör som vi gör. Håller hög kvalitet och gör rätt arbete till rätt saker tack vare lång erfarenhet och hög kunskap.

20-årsjubileum
– För att fira vårt 20-års jubileum kommer vi under våren att ha öppet en lördag med fina erbjudande, korvgrillning och möjlighet att prova några av våra maskiner. Mer information kommer på vår Facebook-sida, avslutar Torbjörn