Vinnare som vill komma i form

Linda och hennes kompis Camilla kliver in i Fyshusets lokaler och välkomnas direkt av Fyshusets ägare Jonny Olsson. Jonny har en lång bakgrund inom träning och hälsa, från personlig tränare idag till idrottslärare och brottningstränare vid Riks­idrottsgymnasiet i många år.

Det är tomt i gymmet just den här morgonen och lite kyligt men Linda och Camilla ska snart bli varma. Jonny börjar med att sitta ned och prata med tjejerna innan de får värma upp i varsin roddmaskin och ro 1000 meter. När de blivit uppvärmda väntar 90 minuter rörelseanalys för att se vad de behöver träna och vilka övningar som är mest lämpade för att nå önskade resultat.
– Rörlighetsanalysen är jätteviktig för att gå vidare med träningen. Är du stel påverkar det din träning och du kan inte utföra din träning på ett säkert och korrekt sätt, förklarar Jonny.

Vinnande motivering
Linda vann tävlingen genom att skicka in en personlig och finurlig motivering:
”Länge har vi kämpat ihop, vi två – sagt att vi ska peppa varandra att ut och gå. Vi vill få en tydligare midja och en snyggare häck – några kilo från kroppen vill få väck […] Tänk att få göra denna resa med en av de finaste av vänner – jag är så glad att vi varandra känner. Åh vad jag önskar att vi detta vinner – att med hjälp av Fyshuset få se hur kilona försvinner.”

Linda och Camilla har bland annat startat ett instagramkonto för att peppa och ställa krav på varandra.
– Vi vill båda bli starkare, förbättra konditionen, öka rörligheten och gå ned i vikt. Komma i form helt enkelt samtidigt som vi har kul och gör det tillsammans, berättar Linda och Camilla i mun på varandra.

Målsättning
Linda och Camilla berättar att det kändes bra efter rörelseanalysen och träningspasset. Jonny upplevdes som peppande och upplägget var seriöst.
– Det var mycket jobbigare än vad trodde det skulle vara att ro. Rörlighetsanalysen var en tankeställare, märktes tydligt vad vi behöver träna på, menar Linda.

För att komma i form behövs det goda vanor som blir vardagsvanor. Kost och träning går hand i hand.
– Jonny var peppande och hård på ett positivt sätt. Han vet vad som krävs för att nå resultat.

– Det känns tryggt att börja med rörlighetsanalys och grunderna i träning. Övningarna är funktionella och går att göra i vardagen, berättar Linda och fortsätter:
– Övningarna såg lätta ut men de var tuffa, främst på grund av ens egen stelhet i kroppen. Det kändes bra att komma igång och få hjälp av en expert.

Träning för livet
Fyshuset skiljer sig från vanliga gym eftersom det är högt till tak och redskap för funktionell träning istället för maskiner för styrketräning.
– Det är väldigt luftigt och stora ytor samtidigt som det är mer personligt jämfört med andra gym, sammanfattar Linda första träningspasset på Fyshuset.

Camilla instämmer och andas ut innan Jonny ger beröm och tips. På Fyshuset jobbar Jonny och övrig personal med dig för att du ska få en kropp du trivs med och som fungerar i vardagslivet.
– Det kommer att bli riktigt bra för ett friskare liv i framtiden. Funktionell träning passar alla, gammal som ung, tränad som otränad. Det är aldrig för sent att komma igång med sin träning. Du tränar för ett friskare liv genom hela livet, hälsar Jonny.