Gränslös tandvård i Kågeröd

Den varma och välkomnande känslan du upplever när du stiger in i väntrummet hos Söderåsens Tandklinik i Kågeröd ger dig nästan en känsla av att du besöker ett SPA. Men i själva verket har du kommit till en toppmodern tandvårdsklinik för hela familjen!

Det harmoniska intrycket består även när du kommer in i behandlingsrummet där det finns levande ljus tända. Det är sällan ett besök hos tandläkaren ger så många positiva intryck. Känslan förstärks av personalen som arbetar här med tandläkare Camilla Blomstersjö Swedin i spetsen.

Söderåsens Tandklinik  Kågeröd
Camilla jobbade först i 16 år som sjukhustandläkare innan hon började på en privat klinik. Viljan att forma och driva en egen praktik gjorde att hon tog över tandläkar­kliniken i Kågeröd 2014.
– När jag kom ut till Kågeröd kändes det bara helt rätt. Jag blev väl mottagen, alla är trevliga här och det finns en fin anda i byn. Efterhand som allt fler sökt sig till Söderåsens Tandklinik har vi blivit fler tandläkare vid kliniken. Vi växer tillsammans med byn.

Kliniken erbjuder allt inom tandvård, från undersökningar och behandlingar till tand­im­plantat om du förlorat tänder. Det finns en bred kompetens vilket bidragit till att fler väljer att lista sig och resa hit.
– Vi har satt en ära i att finnas här för våra patienter med generösa öppettider och kvälls-öppet tre dagar i veckan. 

Söderåsens Tandklinik i världen
Genom volontärarbetare åt ”Tandläkare utan gränser” hjälper Camilla människor i hela världen som tandläkare. Som volontär betalar man resan och uppehället själv och jobbar gratis.
– Jag försöker hjälpa andra som har det sämre ställt. Du får så mycket tacksamhet och kärlek tillbaka, berättar Camilla.

Ett projekt som Söderåsens Tandklinik driver är ett center för flickor och kvinnor som farit illa. När Camilla var i Indien hittade hon centret och kände att hon ville göra något. Nu har centret blivit totalrenoverat så att de har dörrar och kan låsa om sig, hela möbler och fungerande toaletter.
– Min dotter ska dit och jobba och bo där under två månaders tid. Vi arbetar nu med att få dem självförsörjande och hjälpen har gått till att bli till självhjälp, säger Camilla.

Mycket av volontärarbetet åt ”Tandläkare utan gränser” i världen går till att undervisa i tandhygien, lindra tandvärk och förebyggande arbete.
– Vi undervisar lärarna i tandhälsa. De har sedan tandborstning med eleverna i skolan. Vi arbetar för att förbättra tandhälsan på lång sikt. 

På hemmaplan
Söderåsens Tandklinik har växt och förutom Camilla jobbar här ytterligare två tand­läkare och två tandsköterskor. Det finns alltid akuttider varje dag eftersom både patienter och tandläkarna är flexibla.

Tandkliniken ligger i framkant vad det gäller behandlingar och teknik. Fast det är främst tryggheten för de som tycker att det är obehagligt att gå till tandläkaren som får många att välja Söderåsens Tandklinik.
– Patienter från hela Söderåsområdet åker hit för de känner sig trygga här eftersom vi jobbar mjukt och miljön är varm. Vi är väldigt bra på att ta hand om de som är tandvårdsrädda, berättar Camilla.

Du blir inspirerad och glad efter ett besök hos Söderåsens Tandklinik i Kågeröd. Stämningen på kliniken och miljön är positiv. Det finns ett engagemang som sträcker sig långt ut i världen samtidigt som det finns ett engagemang i Kågeröd med omnejd.