Tävlingsvinnare – Gör om mig. Come as you are – leave as a star

Ingrid kom upp till Adapt Media med stora förväntningar och glatt humör. Det visade sig att frisören hon till vardags klipper sig hos hade pratat med henne om att delta i tävlingen i Söderåsjournalen.
När Ingrid senare fick samtalet om att hon vunnit blev hon verkligen glad och jublade till svar. Under fotograferingen innan hon skulle till frisörsalongen berättade Ingrid att hon verkligen skulle överlämna sig frisören och bli omgjord.
– Jag har aldrig vetat hur jag ska ha mitt hår, vet bara att jag skulle vilja ha det lite piffigare. Tänker släppa det helt och hållet till frisören.

Hos Salong Va
Klippning och sminkning av Ingrid stod Sandra på Salong Va för, med hjälp av sin svägerska Ida eftersom Sandra skulle in för operation av sin rygg. Det första som Sandra gjorde var att sätta färg i håret, en rödbrun färg som sedan klipptes upp.
– Luggen ändrades för att få fram ögonen. Med varma färger och diskret makeup lyftes det blåa i ögonen fram, berättade Sandra.
– Det var mysigt att sitta och bli ompysslad. Det kändes spännande att få ny färg i håret och bli sminkad, sa Ingrid.

När Ingrid var klar hos frisören, blivit ompysslad och fått makeup var det en glad och överraskad Ingrid som klev upp från frisörstolen.
– Jag hade aldrig valt den här färgen själv fast det blev snyggt och ett jättebra val av färg av Sandra. Hon var både trevlig och en duktig frisör.

Sandra på Salong Va var själv med riktigt nöjd med sitt arbete.
– Superkul att få fria händer och att få göra precis vad jag ville. Spännande att verkligen få jobba och tänka till. Jag tycker själv att det blev ett himla lyft och att Ingrid såg yngre ut efter klippningen. Färgen passade henne och lyfte fram hennes vackra blå ögon.

Hos Basthi
Efter ha blivit ompysslad och fixad i håret samt ätit lunch på Sachi sushi var det dags att låta Sanne på Basthi välja ut kläder och göra om Ingrid.
– Vårens mode går mycket åt det röda hållet med varma färger och nyanser. Kläder ska gärna kombineras med olika färger, lite av 80-talet är tillbaka och högre midja i byxorna.

Efter flera olika provningar av kläder som alla satt snyggt blev det till sist ett par utsvängda byxor med en orangeröd tröja och en svart scarf.
– Kläderna kan kombineras till många olika sammanhang. Genom att välja skor att ha på dig, väljer du också vilket sammanhang kläderna passar till. Vi har fått med vårens färger på ett snyggt och elegant sätt, berättar Sanne.

Nöjd med dagen
Även Ingrid blev nöjd med kläderna.
– Väldigt sköna kläder att ha på sig och de kändes fina. De kan jag ha på mig när jag ska iväg på min kommande semesterresa. Det är härligt att veta att de fortfarande är snygga när jag kliver av tåget. Fantastiskt att få hjälp att välja kläder och få smakråd från både Sanne på Basthi och Camilla på Söderåsjournalen.

Efter en lång dag avslutades dagen på Adapt Media, där dagen började, med ny fotografering. Resultatet efter fotografering både före och efter blev oerhört positivt. En strålande och glad Ingrid ser sina före och efter bilder rulla fram på redaktionens datorn.
– Jätteroligt att se skillnaden före och efter, jag är supernöjd. Är så glad att jag tog chansen att söka och glad över att jag vann, hade inte velat ha det ogjort, avslutar Ingrid innan hon ska gå hem.