Hallå där… Anna Lena Nilsson

På Storgatan 3 i Ljungbyhed i en källarlokal 6 trappsteg ner ligger butiken Rox Stamps för den som är intresserad av
pyssel och scrapbooking. 

Från att tidigare endast ha varit en internetbutik med lagershop öppet två dagar i veckan finns det nu en fysisk butik att besöka för att handla. Anna-Lena berättar att hon startade redan 2010 med att ta fram gummistämplar och förra året blev hon general­agent åt ett holländskt företag och är nu även grossist till ett 40-tal butiker.

Vad är scrapbooking?
– Scrapbooking är vad jag kallar papperskonst, även om det är en engelsk term som används när du i stället för att bara sätta in foton i album även sätter in en massa andra saker, berättar Anna-Lena. Direkt översättning av ordet scrapbook är urklippsbok. Scrapbooking innebär alltså dekoration och montage av foton på färgade och mönstrade papper. I USA har scrapbooking blivit en av de största hobbys som omsätter miljarder varje år. Scrapbooking är världsomfattande, alla vill bevara sina minnen från semestern eller andra upplevelser.

Varför ska man besöka ROX Stamps?
– På ROX Stamps har vi specialiserat oss på egna dies, textstämplar, på svenska. Vackra ord och tankenötter utformade att passa för olika högtider och andra händelser när du scrappar. Vi har vackra papper och verktyg som underlättar. Är man sugen på att gå kurs så håller jag kurser många gånger om året. Kursprogrammet ser du enklast på www.roxstamps.se eller om du följer ROX Media på facebook.