Röglekillen som är hela Skånes kapten

När Skåne förra året tog sin första seger i TV-pucken på 28 år var det Casper Lindahl från Åstorp som var lagkapten.
Casper är mogen för sin ålder och eftertänksam innan han säger någonting. Svettlukten i omklädningsrummet i Lindab arena sitter i väggarna och lagkamraterna i Rögle, där Casper spelar idag, tjoar glatt under intervjun.

Fem år gammal klev Casper ut på isen i Åstorps ishall. Pappa Fredrik var med redan då och är fortfarande kvar, fast nu på läktaren. Casper stannade kvar i Åstorp Grizzlys fram till U12 då det blev ett snedstreckslag ihop med Helsingborg.
– Jag fattade tycke för ishockey snabbt när jag började i Åstorps hockeyskola. Pappa har spelat i både Rögle och Åstorp, så det var naturligt att testa på ishockey, berättar Casper.

Tränat extra
Vägen till att bli lagkapten i Skånelaget har krävt mycket träning och många extra träningspass, både på isen och utanför isen. Casper berättar att träning och ännu mer träning är vägen till att bli bättre. Varje sommar har det varit olika sommar- och skridsko­camper för att förbättra skridskoåkningen när det inte varit barmarksträning.
– All träning har gett resultat och tagit mig dit jag är. Precis som alla andra hockeyspelare drömmer jag förstås om NHL, säger Casper.

Fast först väntar Rögles hockeygymnasium för Casper som sökt och kommit in till hösten efter han slutar 9:an. Casper menar på att skolan är viktig ur många aspekter. Inte minst för att det är i skolan kompisarna är.
– Jag har alltid tyckt om skolan och haft lätt för att lära. Det är viktigt att ha en utbildning och kunskap. Är du duktig i skolan har du lättare för att bli en bra ishockeyspelare också eftersom det är mycket teori inom ishockeyn. Skolan skapar bra förutsättningar för dig både i livet och som ishockeyspelare. 

TV-pucken
Resan till att bli en del av TV-puckslaget börjar året innan det är dags att spela TV-pucken. Det är breddcamper där alla spelare får chansen att visa upp sig och sina färdigheter. Vid breddcamperna sållas spelare bort och övriga som går vidare kallas till nya läger och gruppen bantas ned igen tills endast 40 spelare återstår. Nya helgläger med internmatcher och träningar där alla spelare bedöms både individuellt och som en del av laget. Därefter sållas ytterligare spelare bort fram tills det finns ett lag som skickas iväg för att spela cuper både i Sverige och utomlands. Under nästan ett halvårs tid var det helgläger med TV-puckslaget varannan helg för att spela ihop oss.
– När TV-pucken började med matcher var vi ett sammansvetsat lag som gick obesegrade genom turneringen. Redan i gruppspelet förstod vi att vi hade ett kanonlag som kunde ta hem TV-pucken och det gjorde vi med, berättar Casper.

För Casper var det extra stort eftersom han var lagkapten och fick lyfta bucklan efter finalen.
– Jag har varit lagkapten i klubblaget genom alla år och tycker om att ta ansvar. Ledarna såg det och mina egenskaper gjorde att jag fick förmånen att bära C:et på bröstet även i TV-pucken. En stor ära förstås. När jag lyfte pokalen var det först mer lättnad än glädje jag kände. Vi hade en otrolig stämning i gruppen och det var väldigt hedrande att få vinna som kapten för laget.

Efter att ha levt ihop varannan helg med en avslutande vecka under TV-pucken blev det tomt efteråt förstås.

Rögle

Casper spelar i Rögles U16 elitlag och kämpar för att bli en SHL spelare för Rögle som alla andra spelare i Rögles ungdomslag. När vi diskuterar Rögle och deras tränarbyte är Casper positiv inför framtiden:
– Spelarna i a-laget är talangfulla och det finns mycket hockeykunskap. Förhoppningsvis blir det bättre resultat nu när bröderna Abbott tagit över.

Livet utanför ishockeyn
När livet kretsar mycket kring ishockey utanför skolan krävs det ett andningshål för att orka med att ladda om batterierna. För Caspers del är andningshålet flickvännen Sofia som han varit tillsammans med i drygt ett halvår.
– Att tillbringa tid med Sofia betyder mycket för mig, att hon finns där, stöttar mig och lyssnar. Det är oerhört skönt att göra saker utanför ishockeyn tillsammans med henne.

Det krävs kärlek, passion och uthållighet för att få ett förhållande att fungera. Med tanke på att Casper visat upp en hängivenhet och passion för ishockeyn har han alla förutsättningar att lyckas med kärleken med.