Vinnare med förhinder

Vinnaren av biobiljetter, Johanna Johansson från Ljungbyhed, blev lycklig vinnare av ett biobesök på Grand Bio i Ljungbyhed.

Det blev en vinst som kantades av missöden och problem. Först gick ett kretskort sönder i projektorn och biografen fick ställa in föreställningarna i över en vecka. När Johanna väl skulle gå på bio blev pojkvännen sjuk och kunde inte gå på bio. Med kort varsel ställde Johannas kompis Cajsa upp och följde med istället. Som om inte det var nog så blev det en annan film som de gick och såg på dessutom. Istället för superhjältar blev det anti-hjältar i form av filmen ”Solsidan”.

Söderåsjournalen mötte upp Johanna och Cajsa efter filmföreställningen och fick en pratstund. Salongen var nästan fullsatt så det blev trångt i foajén när vi skulle ses.

Grattis till vinsten, Johanna!
– Tack, det var riktigt kul att vinna. Det var faktiskt första gången jag skickade in ett tävlings-bidrag och då gick jag och vann, helt otroligt kul.

Hur var filmen?
– Den var jättekul. Jag hade aldrig sett ”Solsidan” tidigare när det visats på TV men det behövdes inte heller utan det gick bra att hänga med i filmen ändå. Det blev många skratt.

Vi kliver tillbaka in i salongen efter alla besökare gått och Bengt Arne Bodén går omkring och städar i biografen. Både Johanna och Cajsa berättar enstämmigt att det är jätte­bra att det finns en biograf i Ljungbyhed vilket gör att man slipper att åka till Helsingborg. Utbudet har utökats och alla storfilmer visas liksom att de visas när det är Sverige­-premiär. Det finns både vanliga filmer och 3D vilket de tycker är toppen.
– Biografen ser oansenlig ut när du står utanför. Foajén och biljettluckan förstärker intrycket av en liten biosalong men när du kliver in i salongen blir det väldigt stort med en gång. Jag rekommenderar starkt andra att gå hit och uppleva film. Det är nära och bra och det är särskilt mysigt att se film på bio. Att vi har en egen biograf i Ljungbyhed är praktiskt och bra med tanke på närheten. Det finns flera olika dagar att välja mellan när du vill gå och se på en film och det är också bra, säger Johanna.

Vi skiljs åt utanför biografen och när jag vänder mig om tänker jag på att Johanna och Cajsa har helt rätt. Grand Bio i Ljungbyhed ser inte mycket ut från utsidan, men det är en stor biograf på insidan. Det är unikt att ett litet samhälle som Ljungbyhed har en egen biograf som visar alla de senaste filmerna. Att det finns eldsjälar som möjliggör att det visas film i Ljungbyhed värmer gott i kylan.