Hallå där Sussi Ottosson

Har du funderat över vad det är för mysigt kafé som öppnat i gamla banklokalen på Storgatan i Ljungbyhed? Söderåsjournalen har svaret, vi har fått en pratstund med Sussi Ottosson som driver kaféet Dagnys.

När du kliver in på Dagnys möts du av en varm atmosfär och en mysig hemtrevlig känsla. Lokalerna är fräscha, målad dekor på väggarna och inrett med myshörna och kafédel. I baren serveras det alla sorters kaffe, hembakade kakor samt bröd från Backhaus och lättare lunch. Så fort Dagnys får alkoholrättigheter så kommer de att ha öppet fredagar och lördagar till kl. 23. Dagnys är verkligen plats du vill komma tillbaka till.

Hur kommer det sig att du öppnat kafé i Ljungbyhed?
– Det är en dröm jag haft sedan 5-6 år tillbaka. Barnen är i rätt ålder för att jag ska börja om på något nytt. Det var nu eller aldrig! Under en tid har jag tittat runt i olika orter på olika lokaler men inte hittat något som kändes rätt. En tillfällighet öppnade sig när bankhuset stod tomt så jag köpte huset.

Granne med Dagnys är LT Lantmän där Sussi jobbat de senaste 20 åren, men nu är det andra bullar som gäller. Inredningen hos Dagnys är vald med omsorg för att skapa ett hemtrevligt och ombonat intryck. Loggan har hennes vän Mia Jönsson gjort. Men varför heter kaféet Dagnys egentligen?
– Namnet kommer från Owe Thörnqvists hit ”Dagny” som gör en glad och det är samma stämning vi hoppas att alla gäster ska få hos oss på Dagnys, avslutar Sussi.