Skapa mer balans i kropp och själ

Annika Thomasson och Camilla Heidfors Peurell håller pass i Yoga, Qi Gong och Tai ji i sin studio Yoga Mitra på Klostergatan i Ljungbyhed.

Flera dagar i veckan finns det olika pass att välja mellan och människor i olika åldrar väljer att ge sig själva ro, sinnesfrid, styrka, smidighet och balans – både i kroppen och livet – genom denna träning.

Både Annika och Camilla är yogainstruktörer men har gått lite olika inriktningar. Annika har sysslat med träning av något slag i hela livet. Redskapsgymnastik, klassisk balett, jazz och fridans är några av alla träningsformerna. Annika startade tidigt som tränare och instruktör.
– Det är faktiskt i hela 40 år som jag varit instruktör, då jag startade som 15-åring. De senaste två åren är det huvudsakligen som yogainstruktör.
– Yogan är det som fångat mitt hjärta och min själ efter jag slutat med redskapsgymnastik och dans, fortsätter Annika.

Qi gong och Tai ji
När Camilla började sin 3-åriga Qi Gong- och Tai ji utbildning i Uppsala var det inte med avsikt att bli instruktör, utan för att lära sig själv att få igång energin och kunna behålla den. Men efterhand har det vuxit fram en stark känsla av att vilja förmedla det välbefinnande hon själv funnit.
– Det här så härligt att se när mina deltagare hittar tillbaka till en mer energifylld kropp och tillvaro. Det är upprepande enkla rörelser i Qi Gongen. Man fokusera på här och nu i både Qi Gong och Tai ji, menar Camilla.

Under våren kommer Yoga Mitra bjuda på olika helg-Happenings i studion. Håll utkik!