Med omtanke om sina medmänniskor

HAND-TILL-HAND är ett samarbete mellan Andreaskyrkan, Röda Korset, Rädda Barnen, Svenska kyrkan, Frälsningsarmén, Lions, Värmestugan och Klippans Kommun.

I snart tre år har verksamheten pågått och den går ut på att människor skänker kläder och prylar som andra behövande får hämta varje tisdag och torsdag. Alla som är engagerade ställer upp som volontärer, det vill säga att alla arbetar ideellt. Allting är gratis och ideellt, från arbete till det som ges bort. Alla som är behövande är välkomna till HAND-TILL-HAND.
– Det finns alltid ett behov av hushållsgeråd. Många av de som kommer hit har verkligen inget men behov av det mesta, berättar Janne Gustafsson.

Eldsjäl
Janne Gustafsson är en av många som lagt ner sin själ i att hjälpa andra. Just Janne tog initiativ och startade Värmestugan i Klippan för att ge en plats för de utsatta i samhället. Förutom sitt engagemang i HAND-TILL-HAND är Janne engagerad i Frälsnings­armén och Andreaskyrkan.
– Först var det endast nyanlända som kom hit, nu är det mer blandat. Det alla har gemensamt är att de saknar resurser själva.

Janne fortsätter att berätta att de har en låst dörr till lokalen både för sin egen säkerhets skull och barnen som rör sig i lokalerna.
– Det har varit stökigt och bråkigt på andra platser i landet, men det har aldrig varit några problem i Klippan. Klippanborna är generösa och skänker massor av saker. Det är dock alltid brist på leksaker så det tar vi tacksamt emot mer av, säger Janne.

Julklappar
Varje år till jul delar HAND-TILL-HAND ut julklappar och julgodis till barnen som besöker dem. Inget barn ska vara utan julklappar och omtanke under julen. För alla som vill hjälpa till att skänka leksaker till jul är det välkommet att kontakta HAND-TILL-HAND.