Vi älskar ost!

Sofie på Ica Kvantum i Klippan tipsar:

Ost är så mycket mer än bara ett pålägg på smörgåsen. Det kan vara en ostbricka eller en ingrediens i matlagningen.

Hos oss på ICA Kvantum hittar du ett brett sortiment av delikatess­ostar från länder som Sverige, Danmark, Holland, Frankrike, Spanien,
Italien och Schweiz. Vi erbjuder goda kvalitetsostar, allt från väl­lagrade hårdostar till krämiga mögelostar och vi varierar sortimentet efter säsong.

När du ska göra en härlig ostbricka är det viktigt att tänka på att osten ska vara rumstempererad för att ha bästa smak och konsistens. Det är också viktigt att tänka på att servera ostarna i rätt ordning genom att börja med den mildaste och sedan gå uppåt i sälta och styrka. Var noga med att ha olika knivar till olika ostar för att de inte ska ta smak av varandra.

Sofie Persson, på ICA Kvantum, är expert på ostar när du vill ha hjälp att välja ost eller sätta ihop den perfekta ostbrickan:

– Det är trevligt att variera ostbrickan med allt från en lite snällare smaksatt färskost upp till en riktigt härligt lagrad hårdost som tex Gruyere eller Appenzeller eller varför inte vår goda Whiskey Cheddar eller Morfars brännvinsost. En annan ost som bara är ett måste på ostbrickan är Brillat Savarin som är en krämig vitmögelost som görs på både mjölk och grädde vilket gör den lenare och krämigare än tex Brie eller Camembert. Brillat Savarin är även drottningens favorit och det är en perfekt ost att njuta av till nyårschampagnen.


Visste du att…
Ostar delas in i sex olika familjer: Hårdost, färskost, vitmögel­ost, blå­mögelost, kittost och getost. Familjerna baseras på de olika ostarnas tillverkningsmetod, karaktär, utseende och doft.


På ICA Kvantum Klippan erbjuds ett brett sortiment av mat och delikatesser för alla tillfällen. Butiken fylls på varje dag med nya färskvaror, frukt  och grönt, mejeriprodukter och annat gott som förgyller din matvardag. Besök ICA Kvantums delikatess- och färskvaruavdelning och låt dig inspireras av god mat, kött, färsk fisk och härliga måltids-lösningar. ICA Kvantums mål är att göra din vardag både enklare och godare!