Långlördag med julskyltning och julmarknad i Ljungbyhed

Julskyltningen i Ljungbyhed är en lördag, en långlördag med julmarknad där hela byn är involverade. Det är väldigt mycket traditionellt den 9 december i Ljungbyhed.

Julmarknaden har öppet mellan klockan 13-17 där bygdens olika föreningar är på plats och säljer lotter och annat smått och gott.

Hemlig tomte och luciatåg
Den hemliga tomten återfinns som tidigare år i LT Lantmäns skyltfönster mellan klockan 14.30-15.30. För den som kan lista ut vem som döljer sig bakom masken och tomte­kläderna väntar ett pris.
– Det enda vi avslöjar är att tomten är en känd profil i Ljungbyhed som de flesta i Ljungbyhed känner till. Det är lite av en tradition och en snackis under julskyltningen, berättar Bo Rosengren, ordförande i Ljungbyheds Köpmanna- och Företagarförening.

Nytt för i år är att det går att rösta fram det finaste Luciatåget. Alla Luciatåg är gjorda av förskolebarnen i Ljungbyhed och de finns utställda hos Hemköp, LT Lantmän, Ljungbyheds konditori och Olanderssons blomster­affär.

Årets nyheter
Det händer även mycket nytt i år ute i Ljungbyhed. LR System har öppet hus med rundvandring där det bjuds på glögg och pepparkakor. För den vige finns det en hinderbana att testa. Det går även bra att åka tomtesläde efter en fyrhjuling!

Julmusik och godispåsar
– Musikerduon Monica & Andy kommer att gå runt och spela julmusik, berättar Julkommitténs general Thure Månsson.

Barn som kommer utklädda till tomtar kommer att bli bjudna på en godispåse hos Elsys shop. Gratis lördagsgodis, kan det bli bättre? För den som vill besöka den riktiga tomten kommer tomten att ta sig tid för alla barn i tomtegrottan.

Tack vare engagerade föreningar, Ljungbyheds Köpmanna- och Företagarförening och Ljungbyheds framtid som alla värnar om bygden hålls traditionen levande med julskyltning och julmarknad i Ljungbyhed.