Hur tar du hand om dina fötter i vinter?

Var snäll mot dina fötter. Du använder dem varje dag, vinter som sommar. Skäm bort fötterna lite extra så kommer de att tacka dig rejält.

Med enkla steg kan du faktiskt undvika många av våra vanligaste fotproblem. Friska fötter får dig att må bra i hela kroppen. Många fotproblem kan undvikas med ett fotbad, fotfil och bra fotkräm. Dina fötter behöver omsorg även under vintern!

Det är extra viktigt att ta hand om fötterna under vinterhalvåret då du stänger in fötterna i varma skor. Kyla på vintern drar ut fukt från kroppen, därför blir du oftast torrare i hyn under vintern.  Detta kan leda till sprickor som i sin tur ökar risken för svamp och vårtor.

Skönare fötter – för mer än bara skönhetens skull
Att vårda sina fötter är inte bara en fråga om utseende. Tryck och friktion mot fötterna är svårt att undvika och kan leda till förhårdnader som kan utvecklas till liktornar. Är huden mycket torr och tjock kan den få sprickor. Att både sprickor och förhårdnader kan göra rejält ont vet den som har råkat ut för dem.

Fotvård
Att boka tid hos en fotspecialist som tar hand om dina fötter är en skön upplevelse. Det är lyxigt att låta någon annan ta hand om dina fötter. Det uppskattas speciellt om du inte brukar tänka så mycket på fötterna. Unna dig själv eller någon du tycker om en fotbehandling. Det är värt varje krona. Kom ihåg att hur du tar dina fötter när du är ung är viktigt, för det påverkar hur dina fötter kommer må när du blir äldre.


4 enkla steg till skönare fötter
1. Bjud dina fötter på ett avslappnande fotbad. Sitt minst 10 minuter så att huden mjukas upp ordentligt och tånaglarna blir enklare att klippa.
2. Fila bort all hård hud.
3. Smörj in dina fötter med vårdande fotkräm. Massera nedifrån och upp så stimulerar du blodcirkulationen åt rätt håll.
4. Klipp dina naglar rakt över och inte för kort.