Veteranerna håller igång

Ett gäng eldsjälar som tillsammans spelat 4483 seniormatcher för Ljungbyheds IF träffas om onsdagarna för att både dokumentera och digitalisera LIF:s historia men även för att ha kul ihop. Veteranverksamheten går ut på att dokumentera bilder, protokoll och klubbens historia från 1940, när klubben startades, till nutid.

– Vi träffas, pratar om gamla tider och skrönor. Ger utrymme för gamla minnen hos varandra som leder till mycket skratt. Den äldsta i gänget är 92 år och den yngsta 65 år. Sista onsdagen i månaden bjuder Lars från Hemköp på lunch och det är månadens höjdpunkt när vi sitter ner och äter ihop, berättar gänget i kör.

Veterangruppen är en ideell förening i föreningen som lyder under styrelsen. Veteranerna hjälper till på alla sätt, grillar korv vid matcherna och säljer lotter när det är Gammelmarknad och under julskyltningen i Ljungbyhed.

Veteranerna hjälper både till att dokumentera och rädda en klubbhistorik samtidigt som de lever upp igen när de delar varandras minnen. Ett minne de delade med sig av var när Hasse ”Kvinnaböske” Andersson kom och spelade precis efter han slagit igenom. Varje gata eller trädgård stod det bilar parkerade. Det var fullständigt kaos i hela byn den gången får jag berättat för mig. Jag lämnar Ljungbyhed med ett leende på läpparna efter jag träffat veterangänget.